LESAANBOD

WELKE LESSEN GEVEN WIJ

JOUW

EERSTE

MAAND

Original Hot 90 - 39° C

90 minuten

Home of Yoga Den Bosch biedt een les aan van 90 minuten met 26 houdingen en twee ademhalingsoefeningen die in 2 sets worden uitgevoerd (methode bikram). De houdingen zijn een ultieme selectie van de houdingen uit de hathayoga. De les wordt gegeven in een verwarmde ruimte van iets boven lichaamstemperatuur, 39° C. Elke les is opgebouwd uit dezelfde serie houdingen.

In de original hot yogales (methode bikram) stretch en versterk je de spieren in het gehele lichaam, verbetert de bloedsomloop en werking van organen en klieren, kalmeert het zenuwstelsel en verbetert de concentratie. Deze eeuwenoude wetenschap van zelfzorg brengt vitaliteit, gezondheid en gemoedsrust.

"De houdingen zorgen voor meer flexibiliteit, sterkere spieren, meer uithoudingsvermogen, minder stress, meer focus, meer energie en betere nachtrust."
De original hot yogales werkt helend, voor lichaam en geest. Een blessure zal door yoga sneller herstellen en overspannenheid en burn-outs zullen sneller tot het verleden behoren.

Original Hot 60 - 39° C

60 minuten

We hebben nu ook een kortere les op het schema met dezelfde houdingen als de 90-minutenversie. Als jij toch een goede les wilt, maar niet de tijd hebt om de diepte te mogen ervaren van de originele les, dan kun je nu naar de original hot yogales-light. Net iets sneller, net iets korter. Een goede kwaliteit voor als je een keer eerder klaar wilt zijn.

Onze core-business blijft de original hot yogales van 90 minuten, omdat wij geloven dat je de tijd moet nemen om de verdieping in je practice te vinden. Dat neemt niet weg dat dit een heel goed alternatief is wat je zo nu en dan kunt doen.

Tapasya Yoga - 36° C

75 minuten

Tapasya Yoga is Hatha Yoga met een vaste structuur waarin variatie mogelijk is. De meeste houdingen worden in 1 set gedaan, waardoor er meer houdingen in de les passen waarbij soms in serie aaneengeregen.

 

Het is een mooie afgeronde serie die ademhalingsoefeningen samenbrengt met statische houdingen die kracht samen met flexibiliteit uitbalanceert, zowel fysiek als mentaal.

Je zal onmiddellijk resultaat ervaren en een solide fundering opbouwen om te navigeren vanuit alle aspecten in jouw leven.

 

Regelmatige beoefening belooft het voorkomen van kwalen en heeft talloze voordelen voor hen die lijden aan een (sport-gerelateerde) blessure, stress, rug- en kniepijn, scoliose, slapeloosheid, huidproblemen en slechte spijsvertering.

 

Deze les is ideaal voor beginners en geschikt voor alle niveau's tot aan vergevorderd. Voor goed ontwikkelde zweetklieren is de minimale leeftijd 12 jaar.

Ontwikkeld door:

Kristin Campbell, Canada

Vinyasa Krama - 32° C

75 minuten

Nieuw!

Een totaal andere les: vinyasa. Dit is een les van 75 minuten die in een minder verwarmde ruimte van 32° C wordt gedoceerd.

Vinyasa Yoga-lessen zijn gegrond in de traditie van bandha, drishti en pranayama. Er wordt gebruikt gemaakt van de vinyasatechniek: het synchroniseren van ademhaling en beweging, gefixeerde blik (drishti) en het vasthouden van de ademhaling (pranayama).

 

De inhoud van de les staat niet vast, het doel van de practice is het maken van een sterke connectie met je core (bandha). De houdingen kunnen worden aangepast en uitgelegd om aan de behoeften van de studenten te voldoen, terwijl de integriteit van een veilige sequence behouden blijft.

 

Deze les is geschikt voor alle studenten, ongeacht hun niveau of ervaring met yoga.