top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Ervaring van een yogi:

"De beste yogaschool van Den Bosch (en omstreken). Teachers met hoge kwaliteit die veel persoonlijke begeleiding geven. Ook tijdens mijn zwangerschap supergoed begeleid met zelfs een VIP-plek vlakbij de deur voor af en toe wat frisse lucht :-) Aanrader dus!" - Anja van Dijk

Waarom zo warm?

In de warme ruimte kun je op een veiliger manier met je lichaam en spieren werken. De warmte helpt om blessures te voorkomen of te genezen, omdat door vaatverwijding meer zuurstofrijk bloed bij de spieren kan komen. Bovendien stimuleert de warmte het zweten en worden afval- en gifstoffen meteen afgevoerd.

 

Moet je lenig zijn?

Zeker niet. Als je stijf bent, ben je bij ons aan het goede adres om daar iets aan te doen. Yoga is voor iedereen om te werken aan flexibiliteit, kracht, evenwicht en uithoudingsvermogen. Door regelmatig een les mee te doen zal o.a. je lenigheid verbeteren, alsmede je gehele welbevinden. 

 

Ik heb een blessure, kan ik wel naar de les komen?

Iedereen met een wervelkolom kan yoga doen. Hoe geblesseerd je ook bent, je kunt altijd meedoen. Afhankelijk van je blessure krijg je aanpassingen op de houdingen die tijdelijk pijnlijk zijn. Stelregel is: geen pijn, maar kom en help je lichaam te helen. Door de warmte en bijbehorende effecten zoals vaatverwijding en betere doorbloeding zal je blessure sneller herstellen. Kom dus gewoon naar de les en vertel de leraar over je blessure. 

Hoe lang duurt een les?

De Original Hotyoga-les duurt 90 minuten, maar wij bieden ook andere lesvormen aan. Voor meer informatie over de lessen die wij aanbieden, kijk onder het kopje "Lesaanbod".

Zijn er kleedkamers?

Ja, we hebben twee ruime kleedkamers: een voor vrouwen en een voor mannen. We hebben voldoende haakjes en opbergvakjes voor je spullen. Er zijn geen kluisjes, maar er komt niemand in de kleedkamers tijdens de les; we zijn onder elkaar. Er is ook een föhn aanwezig.

Zijn er douches?

Ja, per kleedkamer hebben we 4 ruime douches, zodat je lekker fris en schoon weer naar huis - of waar dan ook - kunt gaan.

Kan ik komen als ik grieperig of verkouden ben?

Een Bikram Yoga les geeft je afweersysteem een flinke stimulans. Verkoudheden en griepjes gaan sneller over als je je yogales doet. Zolang je geen hoge koorts hebt is het dus juist goed om te komen om sneller te herstellen van je ziekte.

 

Tijdens de pandemie mogen we niemand met verkoudheidsklachten toelaten. Doe de gezondheidscheck vooraf.

 

Kan ik komen als ik zwanger ben? 

Ook wanneer je zwanger bent, kunnen jij en je kindje de voordelen van yoga ervaren. Als je al yoga bij ons deed voordat je zwanger werd, kun je gewoon blijven komen en gaan we een aantal houdingen (vanaf 3 maanden) aanpassen op jouw nieuwe buik. Als je nog nooit hotyoga (bikramyoga) hebt gedaan, beginnen we meteen met een aantal aangepaste houdingen. In jouw aangepaste yogales voorkomen we compressies op de buik en geven we jouw kindje de ruimte die het nodig heeft. 

Is (bikram) hot yoga geschikt voor beginners?

Ja helemaal! De les die we doceren is een beginnersles waar je op ieder niveau aan mee kunt doen. De les is geschikt voor alle niveaus, beginners en gevorderden. Het is voor iedereen een uitdaging.

 

Hoe vaak kan ik bikramyoga of andere vormen van verwarmde yoga doen? 

Hotyoga kun je elke dag doen. Een rustdag zoals bij sport is niet nodig, omdat er zoveel herstellende momenten voor je lichaam zijn ingebouwd. Hoe vaker je komt des te sneller bouw je iets op waarop je weer verder kunt bouwen de volgende keer. Kom langs voor een proefles en bekijk zelf hoe vaak je wilt komen. 

Is deze yoga therapeutisch?

Ja bikram-, original hot-, tapasya- en vinyasayoga is therapeutische yoga. Mensen herstellen sneller van burn-outs en overspannenheid. Maar ook post traumatisch stresssyndroom wordt minder bij beoefening van bikramyoga. Knieproblemen, heupproblemen, schouderblessures, noem maar op, genezen sneller en beter met een regelmatige hotyogales. Schildklierproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, rugklachten: kom naar ons en we helpen je in het traject van je therapie.

 

Kan ik elke dag komen?

Ja, de yogalessen zijn herstellend en niet uitputtend. Zeker als je het opbouwt kun je dagelijks je yogalessen bij ons volgen. Er is ook de mogelijkheid de 100-dagen-uitdaging te doen. Dit betekent dat je gedurende 100 dagen opeenvolgend elke dag een original hotyogales meedoet. Naast je persoonlijke voldoening word je beloond met een flinke korting op je volgende lespakket.

Zijn er meerdere yogascholen in Noord-Brabant waar de methode bikram gedoceerd wordt?

Home of Yoga is de enige originele gecertificeerde yogaschool waar bikramyoga gedoceerd wordt en mag gegeven worden. Waar je ook woont: in Uden, Tilburg, Breda, Oss, Waalwijk, Rosmalen, Vught, Drunen, Schijndel, noem maar op, je bent van harte welkom om bij onze yogaschool voor je lessen hot yoga.

 

Wat zijn de voordelen?

• Versterkt alle spiergroepen

• Vergroot kracht en flexibiliteit

• Verbetert uithoudingsvermogen en balans

• Verbetert en stimuleert de bloedsomloop

• Verbetert en vergroot je ademhalingscapaciteit

• Stimuleert gewichtsverlies

• Verkleint de kans op blessures

• Helpt bestaande blessures sneller te herstellen 

• Verbetert je concentratie en vermogen te focussen

• Verhoogt je energiepeil

• Laat stress uit je lichaam verdwijnen

• Laat je huid stralen

• Brengt je hele systeem in balans: lichamelijk, geestelijk en spiritueel

bottom of page