SPORTMASSAGE

NU IN ONZE EIGEN MASSAGERUIMTE!

Sportmassage is er voor iedereen. In tegenstellig tot wat de naam doet vermoeden, is een sportmassage niet alleen nuttig voor sporters. 

Ook in het dagelijks leven zijn er tal van situaties die kunnen leiden tot blessures. Bijvoorbeeld een aanhoudende verkeerde houding op kantoor, fysiek zwaar werk of net die éne beweging waardoor alles even helemaal vast komt te zitten.

 

Een sportmassage kenmerkt zich door wat stevigere handgrepen, hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen sneller toegelaten. Bij een sportmassage worden zowel effleurages (strijkingen) als petrissages (knedingen) toegepast. De intensiteit van de massage wordt bepaald door de conditie van de spieren. 

Het doel van een sportmassage is de lichamelijke conditie te verbeteren en bestaande blessures weg te nemen of te verlichten. Een regelmatige sportmassage draagt bij aan een sneller herstel en zal terugkeer van blessures voorkomen.

Een sportmassage kan worden toegepast op de volgende lichaamsdelen:

  • Voor- en achterkant van de benen

  • De rug en schouders

  • De hals

  • De boven- en onderarmen

Voorafgaand aan de massage kijken we eerst naar jouw situatie en je klachten. Aan de hand van deze informatie stellen we een op maat gemaakt behandelplan op. 

Sportmassage (4).jpg